Schoolnieuws

10 juni 2024

Zilveren medaille op de Vlaamse Houtprijs!

Mathias Van Renterghem uit 4A-Hout behaalde een zilveren medaille op de Vlaamse Houtproef. Mathias kwam als 2de uit de bus uit een deelnemersveld van bijna 700 leerlingen!!

Proficiat aan Mathias en zijn leerkrachten!

Mathias Van Renterghem met zilveren medaille

06 juni 2024

De winnaar van de WOOD SKILLS wedstrijd is... 5DA-HT!

De klas behaalde gisteren zilver in de categorie design en originaliteit, tweemaal goud in de categorieën communicatie en teamwork, én in de categorie circulariteit en duurzaamheid. Als kers op de taart wonnen ze ook de hoofdprijs in de WOODSKILLS-wedstrijd Design & Produce!

Onze leerlingen kwamen als eerste uit een selectie van 11 Vlaamse scholen die zich aan deze uitdaging waagden. Een jaar lang, met vallen en opstaan, bogen ze zich als één team over de uitdaging om een functioneel, circulair en duurzaam meubelstuk te ontwerpen. De productie moest met de CNC-machine worden uitgevoerd en de montage mocht niet langer dan anderhalf uur in beslag nemen. Nagels, schroeven en lijm waren niet toegestaan.

Een topprestatie!!

woodskill wedstrijd

29 januari – 2 februari 2024

Maakweek

Tijdens de Maakweek van 29 januari tot en met 2 februari 2024 hebben twee teams van 5D-TW verschillende concepten ontwikkeld om een tennisbal over een afstand van 5 meter in een doel te werpen. In de weken daarna is het ontwerp tijdens de engineeringlessen verfijnd.

Aan de wedstrijd namen 10 teams deel: 8 teams van OPT (team 1-8) en 2 teams van Don Bosco (team 9-10), verdeeld over 3 rondes. In de eerste twee rondes leverde elk doelpunt 1 punt op, terwijl een doelpunt in de derde ronde 3 punten waard was. Team 10, bestaande uit vier leerlingen van 5D-TWE, scoorde in de laatste ronde en behaalde met 3 punten een gedeelde tweede plaats met team 6 van OPT.

Wil je onze afgestudeerden Alexander en Paul van 6TEM 2022 aan het werk zien tijdens de Maakweek 2023? Bekijk dan deze video.