Lego Education Innovation Studio

Lego Innovation Studio
Wij gaan gedurende een halve dag aan de slag met de bouwdoos WeDo 2.0.

Lego Education Innovation Studio

Wat?

Lego heeft een divers aanbod aan "bouwdozen" ontwikkeld voor alle leeftijden. In onze studio gaan we een halve dag creatief aan de slag met WeDo 2.0.

Deze workshop focust op het bouwen en construeren van machines en objecten uit het dagelijks leven, die via Bluetooth geprogrammeerd kunnen worden.

Startsessie: Bachelorsessie. Tijdens deze sessie maak je kennis met het WeDo 2.0-programma en de programmeertools. We bouwen samen robots en leren de kinderen de basis van programmeren, inclusief het werken met sensoren.

Vervolgsessie: Mastersessie. Degenen die de startsessie hebben gevolgd, kunnen terugkomen voor deze verdiepingssessie. We gaan dieper in op zowel geleide als open projecten, waarbij we de jongeren uitdagen om probleemoplossend te denken. We verkennen uitgebreider de werking van sensoren en pakken nieuwe probleemstellingen aan.

Wanneer?

  • Dinsdagvoormiddag tussen 8.45 uur en 11.45 uur. (enkel 5de leerjaar)
  • Donderdagvoormiddag tussen 8.45 uur en 11.45 uur. (enkel voor 6de leerjaar, inschrijvingen starten op een later moment)

Kostprijs? €3 per leerling. Deze kost wordt aangerekend aan de basisschool.

Wie?

  • 5de leerjaar: Startsessie
  • 6de leerjaar: Startsessie of vervolgsessie (indien de klas al een startsessie heeft gevolgd het voorbije schooljaar) (met een maximum van 26 leerlingen)

Waar?

Lego Education Innovation Studio Don Bosco Sint-Denijs-Westrem

Tot dan!
Het legoklasteam

Reserveren vanaf 19 juni om 9.00 uur

Reserveren