Schoolloopbaanbegeleiding

Samen op weg

Een belangrijke taak van onze school is de begeleiding van leerlingen in hun schoolloopbaan. We zetten ons in om leerlingen, ouders en belangstellenden te informeren over de structuur van de school en de daaraan verbonden toekomstmogelijkheden. Jongeren zijn vaak zoekende. Vanaf het eerste leerjaar organiseren wij daarom regelmatig reflectieoefeningen, informatiesessies, bedrijfsbezoeken, speeddates met oudere leerlingen en deelnemen we aan de SID-IN beurs. Zo helpen we hen geleidelijk aan ontdekken wat ze willen en motiveren we hen om hun opleiding succesvol af te ronden.

Ook als de zaken niet lopen zoals gehoopt, staan we samen met het CLB klaar om naar de juiste oplossing te zoeken, zelfs als dit betekent dat de leerling kiest voor een studierichting die wij niet aanbieden. Het kan moeilijk zijn een leerling te zien vertrekken, maar ook daarin moet een school kunnen uitblinken.

Op het einde van de rit...

We vinden het essentieel om onze laatstejaarsstudenten alle mogelijke kansen te bieden. Dit varieert van het publiceren van vacatures tot het verstrekken van informatie over hogescholen en universiteiten. Informatie voor de leerlingen van de 3de graad is beschikbaar naast het bureau van de graadcoördinator van de 3de graad.