Schoolloopbaanbegeleiding

Samen onderweg

Een belangrijke taak die ook voor de school is weggelegd is de schoolloopbaanbegeleiding van de leerlingen. We engageren ons om aan leerlingen, ouders en geïnteresseerden informatie te geven over de schoolstructuur en de daaraan gekoppelde toekomstmogelijkheden. Jongeren zijn vaak zoekende. Vanaf het eerste leerjaar organiseren wij geregeld reflectieoefeningen, infomomenten, bedrijfsbezoeken, een speeddate met oudere leerlingen, deelname aan de SID-IN beurs,… Op die manier weten ze stilaan wat ze willen en zijn ze gemotiveerd om hun opleiding tot een goed einde te brengen

Ook als het niet loopt zoals verwacht, zullen we met steun van het CLB, zoeken naar de juiste oplossing, ook al betekent dit dat de leerling kiest voor een studierichting die wij niet aanbieden. Soms zie je een leerling vertrekken met spijt in het hart, maar ook daar moet een school "groot" in zijn.

Op het einde van de rit...

Wij vinden het ook nodig om onze laatstejaars alle kansen te geven. Dit gaat van het publiceren van jobaanbiedingen tot informatie over hogescholen en universiteiten. De informatie vinden de leerlingen van de 3de graad naast het bureau van de graadcoördinator van de 3de graad.