Inschrijven op Don Bosco SDW

inschrijven op Don Bosco Sint-Denijs-Westrem, school voor Wetenschap Techniek en Design

Inschrijven

De keuze voor een middelbare school is een mijlpaal in het leven van je kind en we begrijpen dat dit een moment van grote betekenis is voor zowel de leerling als de ouders. Onze school benadert het inschrijvingsproces als een essentiële gelegenheid om in dialoog te treden. Wij nemen hier uitgebreid de tijd voor, omdat dit de basis legt voor een succesvolle en vruchtbare onderwijservaring.

Tijdens het inschrijvingsgesprek kunnen we samen de behoeften en verwachtingen verkennen. Dit gesprek geeft ons inzicht in hoe we onze onderwijsmethoden, ondersteuning en begeleiding het beste kunnen aanpassen aan je kind. Een leraar, opvoeder, graadcoördinator, directielid of een ander lid van ons schoolteam zal beschikbaar zijn om je vragen te beantwoorden en ons opvoedingsproject, de filosofie en waarden van onze school te delen.

Ben je nog aan het oriënteren en wil je meer weten over wat onze STEM-school te bieden heeft? Een oriënterend gesprek is een uitstekende kans om een gevoel te krijgen bij onze onderwijsaanpak en schoolcultuur, zonder enige verplichtingen. We nodigen je graag uit om de mogelijkheden te bespreken en een kijkje te nemen binnen onze school voor Wetenschap, Techniek en Design.

Wat breng je mee?

Zorg ervoor dat je de volgende documenten bij je hebt om het inschrijvingsproces te vergemakkelijken:

Eerste jaar

  • Identiteitskaart
  • Getuigschrift lager onderwijs of een verklaring dat je het lager onderwijs volgde
  • Attesten (bij leerhindernissen, medische informatie, enzovoort)
  • BaSO-fiche

Instromers (2de, 3de, 4de ...)

  • Identiteitskaart
  • Rapport van het vorige schooljaar

7de jaren, SENSE

  • Identiteitskaart
  • Diploma secundair onderwijs

Indien je niet over alle benodigde documenten beschikt, neem dan contact met ons op voor advies over alternatieve oplossingen.

Om een inschrijvingsgesprek te plannen of voor meer informatie, kun je contact opnemen via 09 221 31 11 of via e-mail op info@donboscosdw.be.